Ensemble

for Fleet Management

Ensemble for Fleet Management2018-08-15T14:56:44+00:00

Подобрете ја оптимизацијата на возниот парк и намалете ги оперативните трошоци

Без оглед на тоа дали вашата компанија работи со мала или голема флота возила, управувањето со флотата може да биде скапо. Времето изгубено преку неефикасни, неискрени и небезбедни возачи може да претставува проблем за секоја компанија. Оперативните трошоците за одржување, како и трошоците за гориво можат брзо да се насоберат ако не се држат под контрола.

GDi Ensemble for Fleet management е сеопфатен систем за надминување на овие проблеми, кој ви овозможува функционирање во реално време во комбинација со едноставен и лесен за користење интерфејс. Ќе добиете вистинска информација која ви е потребна да заштедите пари и време.

Ensemble for Fleet Management

Ensemble for Fleet Management

Нашето решение е дизајнирано според потребите на деловните корисници со напредни барања кои се однесуваат на точноста на позиционирање и сложени алатки за известување, контрола на трошоци и оптимизација.

Клучни користи:
 • Визуелизација во реално време и контрола на возен парк

 • Намалување на број на работни часови

 • Оптимизација на трошоци на празен од

 • Заштита од кражба

 • Намалување на трошоци на осигурување на возила

 • Помалку време поминато во непотребна комуникација со возачи

 • Заштеда на потрошувачка на гориво

 • Зголемување на доверливоста и временска точност на достава на стоки и услуги

 • Зголемување на безбедноста

 • Зголемување на задоволство на возачите и работна дисциплина

Севкупно решение за управување со флотата на возила

Можностите вклучуваат:
 • Повеќе-кориснички (multi-tenant) веб интерфејс

 • Достапно било кога, било каде, на било кој уред

 • Следење на движење на возило во реално време и историја на движење

 • Флексибилна идентификација на возач

 • Поддршка за различни мобилни уреди за следење
 • Флексибилни извештаи

 • Автоматски извештаи

 • Нотификации за општи и аларми за сервис по email, СМС и веб
 • Напредно одредување на географски зони (geofencing) преку ArcGIS GeoEvent платформа
 • Поддршка за различни јазици и култури

 • Поддршка за различни видови телеметриски сензори

 • Интеграција со CAN bus (Controller Area Network vehicle bus standard)

 • Управување со потрошувачка на гориво

 • Достапно како cloud услуга и како лиценциран софтвер

 • Хиерархиска организациска структура (компанија/возило/кадар)

 • Управување со возила и возачи

 • Дефинирање и користење на точки од интерес (POI)

|Insights

Fleet management at INA

Enterprise Fleet Management at INA d.d. GDi provided a full cloud-based Software as a Service (SaaS) implementation of the Ensemble for Fleet Management product on telecom provider VIPnet’s infrastructure. It includes full integration of

Keeping Customers Happy at Croatian Post

Keeping Customers Happy at Croatian Post Croatian Post is the national postal operator in Croatia. The organization employs approximately 10,000 workers in more than 1,000 postal offices throughout the country. To make delivery

Дознајте повеќе

Заслужувате подобри решенија за управување со возниот парк
Контактирајте нè

Споделете со други

Споделете информации за Ensemble for Fleet Management