За оваа политика за колачиња

Оваа Политика за колачиња објаснува што се колачиња и како ги користиме, типовите на колачиња што ги користиме, т.е. информациите што ги собираме користејќи колачиња и како тие информации се користат и како да се контролираат поставките за колачиња. За повеќе информации за тоа како ги користиме, складираме и ги чуваме вашите лични податоци безбедни, видете ја нашата Политика за приватност.

Можете во секое време да ја промените или повлечете вашата согласност од Декларацијата за колачиња на нашата веб-локација.
Дознајте повеќе за тоа кои сме ние, како можете да контактирате со нас и како ги обработуваме личните податоци во нашата Политика за приватност.
Вашата согласност се однесува на следните домени: gdi.net

Што се колачиња?

Колачињата се мали текстуални датотеки што се користат за складирање на мали делови од информации. Тие се зачувуваат на вашиот уред кога веб-локацијата е вчитана на вашиот прелистувач. Овие колачиња ни помагаат да направиме веб-локацијата правилно да функционира, да ја направиме побезбедна, да обезбедиме подобро корисничко искуство и да разбереме како работи веб-локацијата и да анализираме што работи и каде треба да се подобри.

Како користиме колачиња?

Како и повеќето онлајн услуги, нашата веб-локација користи колачиња од прва и трета страна за неколку намени. Колачињата од прва страна се главно неопходни за веб-локацијата да функционира исправно и тие не собираат ниту еден од вашите лични податоци за идентификација.

Колачињата од трета страна што се користат на нашата веб-локација се главно за разбирање како работи веб-локацијата, како комуницирате со нашата веб-локација, ги одржуваме нашите услуги безбедни, обезбедуваме реклами што се релевантни за вас и сè на сè за да ви обезбедат подобро корисничко искуство и да помогнат забрзани ваши идни интеракции со нашата веб-локација.

Какви видови колачиња користиме?

Суштински: некои колачиња се неопходни за да можете да ја искусите целосната функционалност на нашата страница. Тие ни овозможуваат да одржуваме кориснички сесии и да спречиме какви било безбедносни закани. Тие не собираат или складираат никакви лични информации. На пример, овие колачиња ви дозволуваат да се најавите на вашата сметка и да додавате производи во вашата кошница и безбедно да се наплатите.

Статистика: Овие колачиња складираат информации како што се бројот на посетители на веб-локацијата, бројот на единствени посетители, кои страници на веб-локацијата се посетени, изворот на посетата итн. Овие податоци ни помагаат да разбереме и анализираме колку добро работи веб-страницата и каде што треба подобрување.

Маркетинг: Нашата веб-страница прикажува реклами. Овие колачиња се користат за персонализирање на рекламите што ви ги прикажуваме за да ви бидат значајни. Овие колачиња, исто така, ни помагаат да ја следиме ефикасноста на овие рекламни кампањи.
Информациите зачувани во овие колачиња може да се користат и од трети лица даватели на реклами за да ви прикажуваат реклами и на други веб-локации на прелистувачот.

Функционално: Ова се колачињата кои помагаат на одредени несуштински функционалности на нашата веб-локација. Овие функционалности вклучуваат вградување содржини како видеа или споделување содржина на веб-страницата на платформите за социјални медиуми.

Preferences: Преференци: вие колачиња ни помагаат да ги складираме вашите поставки и поставки за прелистување, како што се преференциите за јазик, за да имате подобро и ефикасно искуство при идните посети на веб-локацијата.

CookieDescription
__fb_chat_pluginThis cookie is used to track the user's interaction with facebook chat widget.
_gaThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gat_UA-80826618-1A variation of the _gat cookie set by Google Analytics and Google Tag Manager to allow website owners to track visitor behaviour and measure site performance. The pattern element in the name contains the unique identity number of the account or website it relates to.
_gidInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
319af4c0-e197-4de9-8a9b-fe98c8a2ca04The cookie contains no personal information. Allows page loads in given timeframe and single analysis script to be part of a single “visit” to the website.
79f08280-5c63-4331-b04d-fb6f39afda51The cookie contains no personal information. Allows scoring leads based on level of interaction with the website.
CONSENTYouTube sets this cookie via embedded youtube-videos and registers anonymous statistical data.
cookielawinfo-checkbox-analyticsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functionalThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessaryThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-othersThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performanceThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
messaging_plugin_https://gdi.net/_275678562443390This cookie is used by Facebook to enable its chat widget functionalities.
msd365mkttrFor correct operation of website forms and setting of user privacy preferences.
msd365mkttrsFor correct operation of website forms and setting of user privacy preferences.
viewed_cookie_policyThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
VISITOR_INFO1_LIVEA cookie set by YouTube to measure bandwidth that determines whether the user gets the new or old player interface.
wp-wpml_current_languageStores WPML language settings.
YSCYSC cookie is set by Youtube and is used to track the views of embedded videos on Youtube pages.
yt-remote-connected-devicesYouTube sets this cookie to store the video preferences of the user using embedded YouTube video.
yt-remote-device-idYouTube sets this cookie to store the video preferences of the user using embedded YouTube video.
yt.innertube::nextIdThis cookie, set by YouTube, registers a unique ID to store data on what videos from YouTube the user has seen.
yt.innertube::requestsThis cookie, set by YouTube, registers a unique ID to store data on what videos from YouTube the user has seen.

Како можам да ги контролирам поставките за колачиња?

Доколку одлучите да ги промените вашите параметри подоцна преку сесијата за прелистување, можете да кликнете на врската „Политика за колачиња“ во подножјето. Оваа страница ќе се прикаже и можете да управувате со вашите поставки за колачиња со кликнување на копчето подолу.

Поставки за колачиња

Покрај ова, различни прелистувачи обезбедуваат различни методи за блокирање и бришење колачиња што ги користат веб-локациите. Можете да ги промените поставките на вашиот прелистувач за да ги блокирате/бришете колачињата. За да дознаете повеќе за тоа како да управувате и бришете колачиња, посетете ја wikipedia.org, www.allaboutcookies.org.